Το Google Drive είναι πολύ βολικό, επειδή μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε μέσω smartphone ή PC. Όμως μπορεί να είναι τόσο βολικό που, πριν το καταλάβετε, συσσωρεύονται περιττά αρχεία και ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να γεμίσει…
Αν δημιουργήσετε εκ των προτέρων στο image.canon κανόνες ταξινόμησης με [Θόλωμα και έκθεση], μπορείτε να εξαιρέσετε από τα πολλά αρχεία που ανεβαίνουν από την κάμερα Canon φωτογραφίες που είναι θολές συνολικά, καθώς και αποτυχημένες λήψεις με υπο- ή υπερέκθεση. Το να μην ανεβάζετε αποτυχημένες λήψεις στο cloud—τέτοιες μικρές βελτιώσεις αθροίζονται.
Τρόπος χρήσης
Πρώτα, ρυθμίστε τον κανόνα ταξινόμησης.
1. Στην οθόνη του κύριου μενού, πατήστε το κουμπί Νέο στην ενότητα [Κανόνες ταξινόμησης] για να μεταβείτε στην οθόνη δημιουργίας κανόνα ταξινόμησης.
2. Στην οθόνη δημιουργίας, πατήστε [Θάμπωμα/έκθεση] και ορίστε τον κανόνα.
※Δώστε στον κανόνα ταξινόμησης ένα εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα ώστε να τον βρίσκετε πιο εύκολα αργότερα.
3. Ενεργοποιήστε τους διακόπτες για [Εξαίρεση εντελώς θολών εικόνων] και [Εξαίρεση εικόνων με εσφαλμένη έκθεση].
4. Πατήστε [Δημιουργία] για να ολοκληρώσετε την καταχώρηση.
Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τη σύνδεση μεταξύ του image.canon και του Google Drive.
Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο Google Drive και να δώσετε άδεια πρόσβασης στο image.canon μέσα από την εφαρμογή.
1. Στην οθόνη κύριου μενού, πατήστε το κουμπί Νέο στο [Προορισμός μεταφοράς υπηρεσίας cloud] για να μεταβείτε στην οθόνη μενού σύνδεσης υπηρεσίας.
2. Από τη λίστα, επιλέξτε την υπηρεσία που θα συνδεθεί (Google Drive) και ανοίξτε την οθόνη ρυθμίσεων.
3. Πατώντας το κουμπί [Σύνδεση], ανοίγει η οθόνη σύνδεσης της Google.
4. Συνδεθείτε και επιτρέψτε την πρόσβαση στο image.canon.
※ Αν δεν έχετε Λογαριασμό Google, επιλέξτε Δημιουργία για να δημιουργήσετε έναν εκ των προτέρων μέσω προγράμματος περιήγησης κ.λπ.
5. Μετά τη ρύθμιση, το Google Drive θα εμφανιστεί στον προορισμό μεταφοράς υπηρεσίας cloud στο κύριο μενού. Πατήστε το κουμπί [i] δεξιά από το όνομα για να μεταβείτε στην οθόνη ρυθμίσεων.
6. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την αυτόματη μεταφορά και να ρυθμίσετε αν θα εφαρμόζονται οι Κανόνες ταξινόμησης.